Gebruikte Big Bags

Gebandoleerde big bags op een pallet

Op deze pagina vindt u informatie over prijzen en logistieke informatie over (lege) gebruikte big bags. Indien u een partij wilt verkopen, verwijzen u naar onze vraag- en aanbodsite voor gebruikte big bags.

Jargon voor Big Bags

In de markt worden verschillende termen gebruikt voor Big Bags: wooven jumbo bags en FIBC's (Flexible Intermediate Bulk Containers).

Marktonwikkelingen en prijzen gebruikte big bags

Big bags worden voornamelijk ingenomen voor recycling en hergebruik. Een grote afzetmarkt voor het recyclen van big bags is het Verre Oosten. Aangezien China de deur op slot heeft gedaan voor kunststoffen uit Europa, is er overaanbod in Europa aan gebruikte big bags. Bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het reconditioneren van big bags, nemen zelfs geen nieuwe partijen aan. DIt betekent dat veel aanbieders van big bags gedwongen zijn om hun big bags aan de recyclingmarkt te verkopen tegen aanzienlijke lagere prijzen dan voor hergebruik. 

Huidige marktindicatie: 

150 - 200 euro opbrengst per ton (recycling)

Let op! Dit zijn prijzen exclusief transportkosten of de huur van een balenpers.

deAfvalMarkt.nl heeft een samenwerkingsverband opgezet met een aantal buitenlandse bedrijven die gebruikte big bags inzetten in hun productieproces. Hierdoor kunnen wij u aanzienlijk betere tarieven bieden voor uw zakken dan de opbrengst uit de recyclingmarkt. Voorwaarde is wel dat de zakken niet gescheurd zijn. Voor een concrete prijsbieding kunt u een foto sturen van uw big bags, samen met het volume, naar [email protected]

Inzameling & logistiek van gebruikte big bags

Big Bags komen veelal vrij bij industriële bedrijven. Veel bulk wordt in big bags aangeleverd, als alternatief voor silo's. Afhankelijk van de hoeveelheid kan men de de big bags inzamelen in:

Nieuwe big bags

Voor nieuwe lege big bags verwijzen we u door naar onze dochterorganisatie Revarpo.

Lees ook

De markt voor big bags is ingestort