Afvalkunst en workshop

Regelmatig worden wij door bedrijven en organisaties benaderd met de vraag of wij iets "creatiefs" met hun afval kunnen doen. Dit kunnen breedopgezette opschoonacties zijn, maar ook kantoren die met hun overbodige spullen een creatief voorwerp voor ogen zien. Gaandeweg heeft zich dat ontwikkeld tot een aantal mogelijkheden:

  • kopen of huren van afvalkunst;
  • afvalkunst als evenement;
  • afvalkunst laten maken met eigen (kantoorafval).
  • afvalkunstvoorwerpen

grappig voorwerp door afvalkunstenaar Roger van den Akker

Afvalkunst kopen of huren

Bedrijven met een duurzaam en kunstzinnig hart, zijn regelmatig op zoek naar kunst vervaardigd  uit afval. Dit onderstreept het duurzame karakter van het betreffende bedrijf en kan een ruimte een karakteristieke en unieke sfeer geven. deAfvalMarkt.nl heeft verscheidene kunstenaar in haar netwerk die "afval" als materialen gebruiken.

Schroom niet ons te mailen voor extra informatie.

 

Kunst uit afval (laten) maken en afvalworkshops

Onlangs werden wij benaderd om "recycling" onder het personeel van een grote organisatie aandacht te geven. Aangezien het logo van de organisatie een leeuw bevat, werd het idee naar voren gebracht om op het hoofdkantoor een grote (5 meter hoog, 4 meter breed en lang) leeuw van petflessen te maken. Uiteraard onder het toeziend oog van het werkende personeel. Ook gebeurt het dat een bedrijf enige tijd bestaat en bijvoorbeeld met eigen afval een kunstwerk wil laten maken, om haar bestaan te vieren.

Het zijn 2 voorbeelden waarin deAfvalMarkt.nl haar netwerk van verscheidene afvalkunstenaars kan inzetten om u te helpen bij het vervaardigen van een afvalkunstwerk.

Ook kan het creëren van extra "team spirit" door middel van het gezamenlijk werken "aan iets waardevols uit afval" de aanleiding zijn voor een afvalworkshop. Dit onder het toeziend oog van een ervaringsdeskundige. Voor meer informatie: [email protected]

Klik hier voor meer voorbeelden van afvalkunst in de publieke ruimte.

Kunstproject: zwaan gemaakt van petflessen.

 

Afvalkunstwerk:  ridder van oude cola blikjes

zwaan van petflessen door Maria Kroijck   ridder van cola flesjes door Maria Kroijck

Gerelateerde artikelen:

The Making of ´het AfvalPaard van Oud IJzer´

AfvalKunstenaar: Roger van den Akker

Kunstobject uit afval uit Vinkeveense plassen

Fotoboek van Paul Bulteel: cycle & recycle