Oude autobanden afvoeren

De inzameling van oude autobanden is voor garagebedrijven goed geregeld; dat wil zeggen, áls de garagebedrijven ook nieuwe banden inkopen. Voor elke nieuw gekochte band, wordt een verwijderingsbijdrage in rekening gebracht. Garagebedrijven kunnen dan meestal kosteloos, of tegen een kleine vergoeding per band (van enkele centen tot 25 cent) hun autobanden laten afvoeren.

Indien u oude banden verkoopt en er dus voor moet betalen, kunt u via onze site op zoek gaan naar de goedkoopste afnemer bij u in de buurt. U kunt op onze site een opdracht plaatsen voor het ophalen van autobanden. Wij helpen u graag!

Hoe werkt het ophalen van oude banden?

Meestal spreekt de afnemer met een garagebedrijf af dat zij een speciale autobandencontainer geplaatst krijgen, en zij (kosteloos) een aantal keer per jaar de banden komen ophalen. Veel bandenrecyclers hanteren een minimum van 50 autobanden.

Het is ook mogelijk om de banden 1-malig op te laten halen, zonder dat er verwijderingsbijdrage is geleverd. Dit is echter vaak prijzig, omdat de recycler transportkosten moet betalen. Zo hanteert een grote recycler een tarief van €87,50 per uur voor het ophalen van banden (heen én terug). Het verwerkingstarief is daarbij 115 euro per ton. 1 band weegt 8,2 kg, dus als je er 50 hebt, betaal je al gauw 50 euro aan verwerkingskosten, exclusief transportkosten.