Veel mensen brengen hun frituurvet naar een supermarkt. Maar wat gebeurt daarmee? Eén van de bedrijven die deze stroom ophaalt bij supermarkten is de firma ReFood. In Duitsland al actief sinds de jaren 80, maar in ons land nog niet helemaal bekend bij het grote publiek. Tenminste, wel bij veel slagers en vishandelaren!
ReFood is van origine een Duits bedrijf en is daar inmiddels een begrip.
Vanuit Duitsland bedienen zij steeds meer Europese landen, waaronder ook Nederland. Veel industriële voedingsmiddelenbedrijven, maar ook horeca, vishandelaren en slagers in voornamelijk Gelderland en Utrecht worden door ReFood ontzorgd. Komend jaar heeft het bedrijf ambitieuze plannen en zal men ook meer klanten verwelkomen in Nederland.
“Wij beheersen vrijwel de hele keten, van ontdoener tot daadwerkelijke energie, en kunnen op ieder gewenst niveau aangeven wat er met voedingsresten is gebeurd”, aldus de trotse accountmanager Johan Nobbe van ReFood. In hun flyer staat prominent wat er met de etensresten, AGF “aardappel, groente en fruit”, ODP “over de datum producten” genoemd, of gebruikte (frituur)ole & vetten gebeurt:
Het verwerkingsproces van ReFood verwerkt niet enkel losse etensresten; het verpakkingsmateriaal mag er nog deels omheen zitten, dit wordt automatisch gescheiden van de totale biomassa.
Opmerkelijk is de speciaal door ReFood ontwikkelde containersysteem, waaronder de Oleo90. Op basis van opmerkingen en vragen van klanten zijn de volgende functies toegevoegd aan de reguliere vetton:
De Culino daarentegen is een verstevigde en lekvrije container welke zo is samengesteld dat reiniging en handeling optimaal kan worden bewerkstelligt.
Meer informatie over Refood en hun diensten kunt u opvragen bij Johan Nobbe:
ReFood Noord-Nederland
Kustweg 12
NL-9976 VP Lauwersoog
M: +31 (0)613633226
T: +31 (0)519820333
Email: [email protected]