Kunststof vloerveegsel afvoeren

Vloerveegsel, in jargon ook wel "floor sweeping" of "sweepers". Kort gezegd, kunststof korrels of maalgoed dat van de grond wordt opgeveegd. Er zijn bedrijven die hun korrels opvegen en direct in de restafvalcontainer kieperen....sorry, maar dat is kapitaalvernietiging!

Vloerveegsel is geld waard

Vaak bestaat het opgeveegde kunststof uit meerdere soorten kunststof door-elkaar. Ook is er sprake van vervuiling; stof, zand en stukken hout van pallets. Geen paniek! Wij kunnen de verschillende soorten kunstoffen scheiden en alles laten wassen, zodat het toch nog (her)gebruikt kan worden.

floor sweeping

Wat bepaalt de waarde van floor sweep?

De waarde van het floor sweep wordt bepaald door het aantal verschillende soorten kunststoffen die in de partij vermengd zitten en de mate van vervuiling. Het beste is als het enkel "Polyolefinen" zijn; dit zijn de welbekende Polyethyleen (PE) en Polypropyleen (PP). Indien het een mengelmoes is van allerlei soorten kunststoffen, ook technische kunststoffen...dan nog kunnen wij het aannemen.

Hoe kunststof veegvuil inzamelen?

Eigenlijk is elk vorm van "container" oke. Big bags, octabins, kunststof bakken, het is allemaal goed. Ons advies zou wel zijn om geen kunststof bakken/palletdozen te gebruiken, dan wel te huren. Deze worden dikwijls kapot gereden, terwijl ze zeer kostbaar zijn (150 e per bak is geen vreemde prijs).

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.